Forskelle
Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.
— |
initiv:fnaps:feaster_2024 [22-04-2024 11:04] (nuværende) forkat oprettet |
||
---|---|---|---|
Linje 1: | Linje 1: | ||
+ | ====== Fnaps til Feaster 2024 ====== | ||
+ | Her er opskrifterne fra de snaps, som vi lavede til Feaster 2024 i samarbejde med Aalborg Akvavit. | ||
+ | ===== Æble - vanilje ===== | ||
+ | **Træktid:** Ukendt | ||
+ | |||
+ | **Ingredienser** | ||
+ | * 1 L Aalborg klar snaps | ||
+ | * 8 røde æbler | ||
+ | * 2 Vanilje stænger | ||
+ | * 2 dl sukker | ||
+ | |||
+ | **Fremgangsmåde:** | ||
+ | Æblerne blev renset grunddigt og kernehuset fjernet. Herefter blev æblerne skåret i både, men tynde skiver ville sikkert give mere smag. Derefter blev vaniljestængerne flækket og puttet i sammen med de 2 dl sukker. Sidst men ikke mindst tilføjede vi 1 L Aalborg klar snaps (eller ca. 1 flaske + ½ flaske) | ||
+ | |||
+ | **Smags note:** | ||
+ | TBA | ||
+ | |||
+ | ===== Jordbær - vanilje ===== | ||
+ | **Træktid:** 20 dage (Vores fik kun 12) | ||
+ | |||
+ | **Ingredienser** | ||
+ | * 1 L Aalborg klar snaps | ||
+ | * 1 kg jordbær | ||
+ | * 3 Vanilje stænger | ||
+ | * 4 dl sukker | ||
+ | |||
+ | **Fremgangsmåde:** | ||
+ | Jordbærene blev renset og blade fjernet. Herefter blev de skåret i små stykker/ både og tilføjet til snapseglasset. Vaniljestængerne blev flækket og ligeledes tilføjet til snapseglasset sammen med sukkeret og Aalborg klar. | ||
+ | |||
+ | **Smags note:** | ||
+ | TBA |